Най-големият папагал в света Рио идва в Пловдив (ВИДЕО)

Изложбата “Macaw Garden Show” представя екзотични папагали от цял свят,  а вече може да се похвали и с представител от породата Хиацинтова Ара.

Хиацинтова Ара е най-големият папагал в света и големината му достига до 1 метър. Живее до 100 години и е меко казано красавец. Красивата птица Рио идва от Южна Америка в Пловдив.Той е на по-малко от година, но с радост откликва на вниманието което му се оказва.

Организаторите съобщиха, че изложбата се радва на много голям интерес. Както за малки, така и за големи, изживяването е уникално. Освен че птиците са от над 20 вида, те са свободно поставени, без клетки и заграждения. Декора наподовява на джунгла, където е естественият дом на птиците. Хилядите пловдивчани и гости на града, които я посетиха до момента, ще се включат и в томбола за спечелване на Кралско Жако, но до тогава има още 2 седмици. Посетителите имат възможността да се докоснат до красивите пернати и дори да си направят снимка с някой от тях или дори с няколко, в специалната зона за снимки.

Изложбата на екзотични птици „Macaw Garden Show“ е в Пловдив до 15-ти ноември в търговски комплекс „Форум Тракия“ на етаж 3 и работи всеки ден без почивка от 10:000 часа до 20:00 ч.

Тук може да видите и видео с РИО, представен в “Macaw Garden Show” от неговия дресьор Камен Дичев:

Вашият коментар