Най-търсените думи в Google през 2013

От Гугъл, както всяка година обявиха своя годишен глобален анализ за изтеклата, в случая 2013 година. За първи път обаче те  обявява резултати и за България. От  изводите става ясно какви личности, теми, събития и места са били от интерес за хората.

Резултатите от търсенията в нашата родина  сочат, че българите доста сериозно следят различни реалити формати по телевизията,  информирани са за известните личности в глобален мащаб и се интересуват от  теми като това „какво е любовта” и „как да отслабна”.  Не на последно място,  българите следят различни спортни събития като най- обичани са тенисът, боксът и футболът.

За жалост сред най-търсените думи и фрази попадат такива, които и никак не ме учудват: "azis evala", "galena-dai mi", "galena i fiki", "Гъмзата сефте". Но в крайнa сметка нека гледаме положително сред търсеното, където фигурират и темите "избори 2013", "как да инсталирам", "какво е глутен" и други.

Изводът, който можем да си направим накратко е следният:

През 2013 г. българинът е гледал турския сериал "Огледален свят",  Къртицата  и Гласът на България, слушал е Gangnam style, Harlem Shake и Азис. Вълнувал от това какво е любовта, какво са таблет и смартфон, и как да забременее и как да отслабне.

Най-популярните дестинации за почивка сред българите са били Гърция, Кирен , Трявна и Созопол.

Най-популярните личности за българина са вече покойните Пол Уокър  и Чочо Попйорданов.

 

 

 

 

Вашият коментар