Писателят Румен М. Еверт представя нов роман на турне из страната

Немският писател Румен Еверт, който живее в Берлин и Пловдив представя втория си роман „Чужда земя“ на турне из страната. Обиколката започна в понеделник от Велико Търново, след което той бе в Ловеч. Тази вечер – 10 септември писателят е в Карлово, където ще се срещне с читатели в Общинската библиотека от 18 часа.

В Пловдив той ще бъде представен от Здравко Дечев в културния център на Радио Пловдив. Срещата е в четвъртък, 11 септември, от 18 часа. След около две седмици му предстои втора серия от турнето, когато ще посети Хасково, Свиленград, Ямбол и София.

Румен Еверт, роден в Кил, живее в Берлин и в Пловдив. От края на 2008 досега е издал повече от двайсет белетристични произведения в качеството си на автор, преводач и съиздател. Заедно със съпругата си Нели Еверт той издава започнатата от двамата литературна поредица от югоизточна Европа editionBalkan в берлинското издателство Dittrich. През 2009 г. излиза романът „Имигрантката”, издаден от ИК „Жанет 45”.

„Чужда земя” разказва историята за разпада на личността на художника Андерсон и неговото постепенно пропадане в един фантасмагоричен свят, който в края на краищата се оказва отражение на действителността – но за Андерсон това разбиране идва прекалено късно.

За автора

Вашият коментар