Пловдивчанин преподава английски на монаси, описва всичко в снимки (ВИДЕО и СНИМКИ)

Атанас Куцев e млад, много напорист и доста креативен човек. Пловдивчанин, който завършва журналистика в Софийския университет преди година и вече може да се похвали с първа самостоятелна изложба, след прекарани няколко месеца в Непал, където обучава монаси на английски език. Голямо предизвикателство за 24-годишен човек. 

Самият той казва за себе си: "Имах хубава, добре заплатена работа, уважаваха ме, ценяха моето мнение, но някак си не бях щастлив на това място, не бях себе си. Исках нещо различно, което ще ми носи удовлетворение. Затова само за 2 седмици промених изцяло ежедневието си и взех решение да замина за Непал. 

Това промени живота ми изцяло, направи ме щастлив, защото видях какво е свят, който не се крепи на пари и материални облаги. Видях какво е да си щастлив сред простите неща, видях какво е да се радваш на фунийка сладолед и на кожената топка. Мисля, че видях доста истински неща, за толкова кратко време и затова реших да разкажа за тях, чрез апарата си и моментите, които заснех", споделя пред камерата на mediacafe.bg младият фотограф. 

Станалият известен вече Атанас Куцев ни сподели за всяка една снимка поотделно, преди първата си самостоятелна изложба в Пловдив, по време на "Нощта на музеите и галериите" на 12-и септември. Тя се състоя в "бойното кръщене" и на галерията Creative Corners, намираща се над "Инкубатор" в Капана и привлече изключително много хора. 

"Обстановката е както на местата, в които е бил Наско в Индия", разказа собственикът и идеен реализатор  на "Инкубатор" – Стефан Горанов. 

"Разположили сме такива неща в галерията, че да се слеят със снимките и да предизвикат ефекта, който изплува, когато се взираме в самите тях. И мисля, че се получи много добре, нали?", похвали се още Стефан. 

Страшно съм доволен от откриването, защото през галерията минаха буквално хиляди хора за двете вечери, сподели днес фотографа за mediacafe.bg. Вижте и как той представи изложбата си на 12.09 /петък/:

"Между Нирвана и Самсара" бе представена официално във Photosyntesis в София, където прекара цели 3 месеца и се радваше на изключителна популярост. В Пловдив тя ще бъде позиционирана 1 месец. 

Атанас Куцев е фотограф и видео оператор. Роден е през 1990 година в Пловдив. Завършва журналистика в Софийския университет през 2013. В края на 2013 г. заминава по програмата EVS (Европейска доброволческа служба) на Европейския съюз, за да преподава английски език на будистки монаси в Катманду, Непал.

След това пътува и в Индия. Разказва, че пътуването му е провокирано от еднообразния живот, който често всички живеем, и се е оказало "чудесен повод да напуснеш работата си в офис и да започнеш да правиш това, което обичаш".

СНИМКИ и ВИДЕО от "Нощта на музеите и галериите" може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар