Подготвят юбилейното 10-то издание на Киномания в Пловдив

Новите филми на Уди Алън и Михалков на най-силната Киномания досега

От 19-ти до 29–ти ноември 2015 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 10-тото юбилейно издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. През 11-те фестивални дни ще бъдат реализирани 44 прожекции, което е рекорден брой за фестивала в Пловдив. За първи път Киномания ще се проведе и в двете зали на LUCKY Дом на киното. 

КИНОМАНИЯ 2015 има сериозни претенции да се превърне в най-силното издание в дългогодишната история на известния фестивал. В програмата са включени 32 заглавия, сред които едни от най-значимите постижения на съвременното световно кино. В изключително силната селекция са последните филми на култовите режисьори Уди Алън (“Почти нормален“) и Никита Михалков (“Слънчев удар“).

Пловдивските кинозрители ще могат да видят скандалния „Любов“ на режисьора на „Необратимо“ – Гаспар Ное и носителят на голямата награда в Кан „Златна палма“ за 2015 „Дийпан“ – завладяваща и нежна любовна история за съдбата на трима имигранти от Шри Ланка, които трябва да се адаптират към живота в парижко предградие.  Кинопанорамата в Пловдив ще открие носителят на Голямата награда и наградата на публиката в Сънданс “Аз, Ърл и умиращото момиче” – уникално смешната и затрогваща история на Грег, който открива колко въздействащо и важно може да бъде истинското приятелство.

Киноманите в града под тепетата ще могат да видят най-новите филми с участието на Дъстин Хофман, Мерил Стрийп, Бил Мъри, Майкъл Кейн и Харви Кайтел и още много силни заглавия.

В списъка с ексклузивни прожекции са и 4-те най-нови български заглавия. Сред тях е и носителят на голямата награда на фестивала в Москва „Каръци“ на Ивайло Христов, който ще бъде специален гост в Пловдив. 

Най-малките зрители също ще станат част от фестивала със специална селекция от детски филми.

Продажбата на билети ще започне от петък, 13-ти ноември на касата на LUCKY Дом на киното от 13-ти петък. Работното време на касата: от 16.30 до 21:00 часа/ Събота и Неделя от 10:30 до 21:00 часа.

Онлайн резервации и продажба на билети – boxoffice.bg.

Цена на билета: 6 лв. Карта за 5 прожекции: 25 лв.

Цени за детските филми: 2лв за деца, 4 лв за възрастни.

Вашият коментар