Последният концерт на Елвис

Кралят на рока Елвис Пресли отдавна  не е между живите, но музиката му продължава да се слуша в целия свят, а популярността му е сравнима с тази на всеки един съвременен артист.

На днешната дата- 26 юни, през далечната 1977 година Елвис Пресли излиза на сцената за последен път. В Индианаполис пред 18 хиляди души Кралят пее малко повече от час, като в сетлиста са някои от големите му ранни хитове като J a i l h o u s e Rock, O Sole Mio, Teddy Bear /Don' t Be Cruel и Hound Dog, a финалът идва с I Can't Help Falling In Love („Не мога да не се влюбя“). 

Месец и половина по-късно той умира в тоалетната на личните си покои в имението „Грейсленд“. Официалната причина, обявена пред света, е сърдечен удар. Сърцето му наистина  е спряло, но това е следствие от безпорядъчния живот и дългогодишната злоупотреба с лекарства, наркотици и храна.

Смъртта на Елвис е превърната в зрелище. Близо 80 хиляди се нареждат на опашка край оградата на „Грейсленд“, но по-малко от половината имат късмета да зърнат знаменития мъртвец в луксозния му ковчег. Милиарди следят  церемонията по телевизията, а тогавашният президент на САЩ Джими Картър  определя Елвис като един от символите на съвременна Америка.

Много от феновете му смятат, че Кралят все още е жив и всяка година се появяват информации, че е забелязан в различни части на САЩ, а дори и отвъд Атлантическия океан. Това реално би означавало, че в момента той е 80 годишен дядо и вероятността правилно да го разпознават е минимална.

Вашият коментар