Предстои третото издание на Фестивал на хвърчилата във Варна

Фестивал на хвърчилата  2015 ще се проведе във Варна на 15-ти август, денят на Варна. Програмата включва парад на хвърчилата, конкурс за най-атрактивен модел, демонстрации на авиомодели, парапланери и други летящи обекти, както и работилница за хвърчила на място.

В стремежа си да постигнат свободата и красотата в полета на птиците, преди две хилядолетия хората са измислили хвърчилото. Затова връзката между това популярно забавление и каузата за опазване на дивите птици е повече от очевидна.

Това ще е третото издание на Международният фестивал на хвърчилата – Варна, а смото събитие ще се състои на плаж Аспарухово от 10 до 20 часа. Мисията на фестивала е да допринесе за изграждането идентичността на града и чувството на принадлежност на местната общност, както и да насърчи творчеството и социалното включване на различни групи и да възпита у участниците любов към летенето, птиците и свободата, както и правилно отношение към опазването на околната среда.

Международният фестивал на хвърчилата – Варна се организира от Клуб "Асто – Въздушни чудеса" и Сдружение за опазване на дивата природа екип ентусиасти с опит в провеждането на събития от този род и амбиция да го превърнат в в едно от емблематичните събития на лятна Варна.

Вашият коментар