Първи детски панаир на занаятите ще се проведе в Стария град

На 31.05.2015 г., по случай празника на детето, в Стария град ще се проведе Първи детски панаир на занаятите. На него малчуганите могат да посетят интересни и разнообразни събития,  а програмата ще започне с празнично шествие от стълбите на Каменица в 10:30 ч.

В 11 часа ще се състои официалното откриване, което ще бъде на Лапидариума в Стария град.

В 11:30 на Римския стадион ще има голям детски концерт, част от VI музикален фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“. По същото време в Музейна аптека „Хипократ“  ще работилничка, където децата сами ще изработват торбички за сушени билки.  Музейната аптека се намира на улица „Съборна“16.

В двора на Къща Недкович( ул „Цанко Лавренов“ 3) ще има изложба „Децата на Пловдивтворят“ На нея ще бъдат представени обредни хлябове, пана от плъстена вълна и картички с българска бродерия. От 11:30 до 13 часа на същото място ще има и работилница, на която малчуганите ще се учат да бродират сами, да плетат на една кука и да плъстят вълна.

В двора на галерия „Златю Бояджиев“ малки и големи художници ще рисуват хвърчила, а вокална група „Сладурана“ и Арт Бойс Център ще изненесат мини концерт. От 13 часа Маг Марио ще забавлява децата с фокуси.

От 14 часа в Балабановата къща ще бъде открита изложбата „Докосване с музикални акценти-мозайка“. Тя ще бъде съпроводена от танцовите изпълнения на спортен клуб „Самодива“.

Организаторите канят малки и големи на Празника на Детето в Стария град. Предстоят много песни, танци, работилнички и много изненади.

За автора

Вашият коментар