Първият сингъл на Елвис в класациите на Билборд

Въпреки че от дълго време не е между живите, изпълненията на Краля на рока- Елвис Пресли звучат в целия свят, а популярността му е като на съвременна музикална звезда.

На 21-ви април 1965 година, хитът на Елвис Пресли Heartbreak Hotel става първата му песен, излязла на първо място в меродавната класация на списанието Билборд. В нея не само звукът, но и гласът на Елвис са различни, в сравнение с предишните неща, излизали от Елвис. Звучи истински рокендрол — разтърсващ, едновременно нежен и агресивен, такъв, който се запомня.

Малката плоча с Heartbreak Hotel се изкачва веднага на първо място в класациите на Билборд и остава там осем седмици. Продажбите ѝ също надминават всички очаквания – 300 000 бройки за три седмици и близо 38 милиона за следващите пет години.

Официалната версия за смъртта на Пресли е свръхдоза наркотици, които той употребява постоянно, за да издържи на напрежението на славата. Много от феновете му  обаче смятат, че Кралят все още е жив и всяка година, макар и вече все по-рядко, се появяват информации, че е забелязан в различни части на САЩ, а и отвъд Атлантика.

За автора

Вашият коментар