Сграда на името на Стив Джобс

След многобройните паметници и всякакви продукти с лика на Стив Джобс, към списъка с неща, отдаващи почит към личността на Джобс вече е прибавена и една сграда. Става дума за това, че филмовото студио Pixar нарече основната си сграда в Емъривил "Стив Джобс" в памет на човека, изиграл ключова роля в тяхното оформяне като една от водещите компании в Холивуд.

В средата на 80-те компанията имаше тежки времена под ръководството на звездния режисьор Джордж Лукас. Точно тогава Стив Джобс, който по същото време беше отстранен от Apple, плати на Лукас скромната сума от $5 милиона за правата върху технологията на Pixar. В последствие, той започна да инвестира все повече и повече в компанията, докато накрая я закупи цялата.

Накрая, той стана председател на борда на Pixar, а малко по-късно и Главен изпълнителен директор. По това време студиото направи и първия си хит – филма "Играта на играчките" – който буквално ги изстреля в холивудския небосклон и върна Джобс в светлината на прожекторите. Той остана в Pixar чак до 2006 година, когато го продаде на Disney за $7,4 милиарда.

 

stevejobs building

 

 

За автора

Вашият коментар