Следобедна закуска-10 идеи

Време е за следобедна закуска. Едно време баба ми мажеше филийки. Познато, нали? Сайтът "BGтоп10" е направил мини класация на 10-те най-любими филийки.

Започваме с номер  1. Препечена филийка с масло и шарена сол. Класика! На второ място се класира: Филийка с масло и сирене. Познато още като любимият израз: "сирене и хляб", това "ястие" заема основно място в детството на българина. А в комбинация с резен домат……еххх

filii

Номер 3. Пържена филийка  – Френска закуска. В главата ни фигурира като романтична закуска, поднесена в леглото. Жените обикновенно изпадат в екстаз, ако някой мъж се излъже да ги зарадва сутрин. Консумират се със сладко, мед или сиренце.

fiiii

4-ти номер и  Филийка с пастет – почти не познавам човек, който да не обича тази вкусотия. Не е сега момента да ви напомням от какво е направен пастета.

5-то място  e за Филийка с лютеница и сирене – Кой не е имал мустаци от лютеница! Кой!? С натрошено сирене отгоре си беше направо бонус.

filiiiiiii

6-тица за  Филийка с течен шоколад – страхотно, овъртяни до ушите. Разбира се, облизването на пръстите след консумация е задължително

Ето и 7-ма се нарежда Филийката с масло и мармалад-ако сладкото и мармаладът са домашни тази филийка би могла да оглави дори класацията

filiiki

8. Препечена филийка с кашкавал – разбира се  в комбинация със сирене, домат и салам.Тук нареждаме и принцесите с кайма и кашкавал. Предпоследно място за Принцеси с яйца и сирене – общо взето в тази смес можете да сложите всичко изостанало в хладилника. Страхотно поле за импровизация.

filiikii

10. Сандвич – две филии и една препечена в средата. Ох…отивам да хапна…

 

Вашият коментар