Street Art Fest наближава, подготвят цяло училище за рисуване

"Младежки глас" се впускат в поредното си предизвикателство след изрисуването на Драматичния театър в Пловдив миналата година и подлеза на Баня Старинна преди две години. Двата фестивала в Пловдив предизвикаха интереса на пловдивчани и мащабна дискусия на културната общественост в Пловдив. 

Цяло училище ще бъде изрисувано на третия Street Art Fest в Пловдив на 27-ми и 28-ми септември /събота и неделя/, похвалиха се организаторите за mediacafe.bg. Става въпрос за ОУ "Петър Берон" намиращо се на булевард "6-ти Септември".

В най-големия графити фестивал в Пловдив ще се включат над 20 познати художници от цялата страна, между които 140 идеи (София), PyroTechniXCrew (Пловдив) и много други. За първи път щe бъдат изрисувани всички големи стени на сградата на училище, а темата е свързана естествено с образованието, но определено ще очакваме доста интересни неща от артистите в типичен техен стил. 

Преди два месеца Димитър Механджийски – Stern остави своя почерк върху Спортното училище в Пловдив, представяйки всички 18 спорта, които се изучават там. 

Миналата година пък, на Деня на Народните будители (1.11.2013), бе изрисувана фасадата на първото училище в Пловдив. Това е 20 метровата стена на СОУ "Цар Симеон Велики". Снимки от нея може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар