Световен ден на мозъка

След множество проучвания  се доказа, че за да се използва пълния потенциал на мозъка, той трябва да работи цялостно – тоест да се включат повече мозъчни зони и да се подобри връзката между тях. Нужно е двете полукълба на мозъка да бъдат развивани, а връзката между тях да е усилена.

 Навярно често сте слушали за това, че ние използваме само 10% от своя мозък. Автор на тази теория е мериканският психолог Уилям Джеймс, който някога казал, че „средният човек рядко достига само малка част от своя потенциал“. Дали това е точно така, не се знае със сигурност. Факт е, че всяко човешко същество има мозък, но кой колко го използва – не можем да определим с точност. Най-бурно мозъкът се развива при децата от 2- до 11-годишна възраст. При тях колкото повече се учи, толкова по-добре, тъй като образователната активност кара мозъка да произвежда допълнителни клетки, които компенсират умиращите.

Коя е най-подходящата храна за вашия мозък? Това не случайно е ореха. Смятани за върховна суперхрана, орехите са изпълнени с омега-3 мастни киселини, крайно необходими мастни киселини за запазване нормалното функциониране на мозъка. Изяждането на шепа от ядките с форма на мозък, вместо следобедна закуска, не само ще ви засити, но и ще осигури по-добра физическа и мозъчна кондиция.

Затова хапвайте си орехи(е не очаквайте че ще станете гении от тях).

За автора

Вашият коментар