Със сноуборд, музика и бира под тепето (ВИДЕО и СНИМКИ)

Сноубордисти превзеха Младежкия хълм в неделния следобед, а в близост до тях десетки деца и техните родители се забавляваха с шейните си

Близо 20 ентусиасти, фенове на белите спортове, се качиха на дъските си в един типично снежен неделен следобед, който бе кръстен "Га яди кюфтетата на сняг?". Слънчевият ден се оказа повече от добър за иначе студения януарски ден, който задоволи мерака на запалените спортисти.

Оказа се, че този спорт в градски условия е напълно възможен, а тепето бе идеалната точка с добри условия за екстремния сноуборд. "Най-важно е да имаш ластик, който трябва да те издърпа и да ти създаде скорост, за да се спуснеш по пистата", сподели Мирослав Демирев пред БНТ Пловдив.

 Фрийрайдът, който си спретнаха момчетата се случи на рампите на Младежкия хълм, а забавлението не мина без много музика, бира и разбира се обещата скара. Те превърнаха скейт пистата в импровизирано сноуборд трасе пързаляйки се по стълбите и рампаната зад Стоматологичния.  

"Благодарим на всички присъстващи за страхотната енергия с, която ни заредихте. Благодарим на майсторите на скарата, на всички които опъваха въжето, на джибърите, на всички фотографи и видеомейкъри, да сте живи и здрави. На лято ще се видим пак на кифтетата на сухо", споделиха органозаторите на Jam session Георги Чингаров и Мирослав Демирев от PharSide, след края на купона.

Други запалени бордисти пък изпробваха заледените част от върха на Младежкия хълм до подножието му.

Вижте краткото видео на пистата и сноубордитите:

Вашият коментар