Цветан Недялков и Веселин Койчев квартет с музикална среща в Петното

Концертът на безкомпромисните Цветан Недялков и Веселин Койчев е поредната музикална среща, която Петното на Роршах предлага на ценителите. Датата е 18-ти ноември, а началният час 21 часа.

В проекта са включени изцяло авторски пиеси. Очарование, романтика и магия, пъстра смесица от звуци и емоции, поднесени с виртуозно майсторство – това са само част от отзивите за изпълненията на Койчев и Недялков. Изключителната китарна техника и усетът към импровизация правят музиката им жива, разпознаваема и запомняща се.

И двамата са изключително популярни музиканти. Веселин Койчев е име, с което Пловдив неслучайно се гордее. Ръководил легендарната джаз формация "Бели, зелени и червени". Автор е на джаз, поп, симфонична и театрална музика, обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации. Изявявал се с най-големите имена на българския джаз, както и с емблематични световни джазмени.

В дискографията му има 10 албума. Изключителен участник на всички джаз форуми у нас, в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др., Веселин Койчев има зад гърба си над 1000 концерта. Преподава китара в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Цветан Недялков е от група Ку-ку бенд. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. С Ку-ку бенд има 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Свирил е с множество световни музикални величия като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро, Планет Екс и др. Преподава джаз и поп китара в Националната музикална академия "Панчо Владигеров".

В квартета участват още двама млади и надеждни музиканти:
Христо Минчев – бас
Кристиан Желев – барабани, перкусии
 

Вашият коментар