Ученици от Пловдив са сред победителите в състезанието „Клуб Приятелство“

183 класа от училища в цялата страна се включиха в състезанието „Клуб приятелство: Имаш силата – бъди приятел“

Победители са учениците от 6 „В“ клас на Националното училище по изкуства „Панайот Пипков“ в Плевен

В състезанието „Клуб приятелство: Имаш силата – бъди приятел“ за дизайн на най-интересна и атрактивна значка, вдъхновена от приятелството, се включиха 183 класа от училища в цялата страна.  На първо място беше класиран 6-ти „В“ клас от Националното училище по изкуства „Панайот Пипков“ в гр. Плевен с преподавател Станимира Вълчева, на второ е  5-ти „Б“ клас от Основно училище „Васил Петлешков“ в гр. Пловдив с преподавател Виолета Дончева, а на трето са 9-ти „Б“ клас  от  Средно училище „Васил Лесвки“ в гр. Троян с преподавател Поля Минкова. Инициативата е на любимия детски телевизионен канал Cartoon Network. Тя стартира на 27 септември и приключи на 25 октомври, когато специално жури избра тримата победители.

Кампанията „Клуб Приятелство“ показва на децата и тийнейджърите как да общуват помежду си без агресия, как да бъдат добри едни с други, което ще ги направи и много по-успешни личности и хора.

Състезанието се проведе между класове, съставени от деца на възраст между 6 и 18 години. Те качваха своите дизайни на уебсайта на кампанията budipriatel.cartoonnetwork.bg. Освен у нас, „Клуб приятелство“ се провежда и в други страни в Европа, включително Румъния, Полша, Унгария, Русия, Белгия, Нидерландия и Люксембург.

Наградите, които ще получи класът на първо място, са истински значки с неговия дизайн, както  и персонални брандирани подаръци от Cartoon Network. Също така ще има възможността да участва в „Работилница за откриватели“ с  партньорите на състезанието Географ БГ. Класовете на второ и трето място също ще получат подаръци за участието в инициативата.

 

 

За автора

Вашият коментар