Умира ли Facebook

Ерата на Facebook е към своя край, а най-популярната в света социална мрежа умира на 15 май. Тази бомбастична вест е обявена от Weekly World News, които цитират създателя на феноменалната социална мрежа Марк Зукърбърг.

Именно бащицата на световната клюкарница анонсира "смъртта" на сайта. Причината, която се изтъква за предстоящата кончина на мрежата е, че управлението й е станало твърде "стресиращо". "Facebook излиза от контрол и стресът от управлението му ми съсипа живота. Трябва да сложа край на цялата тази лудост", заявил Зукърбърг.

Според изданието от 15 май 2013 г. потребителите вече няма да могат да влязат в своите профили. В оставащите месеци "пристрастените" към Facebook ще трябва да се научат да живеят без него.

Една изключително спорна, за да не кажа смешна новина. Вести, която някой западен журналист е спретнал вероятно в обедната си почивка.

Как си представяте една индустрия, в каквато се превърна тази мрежа, просто така да изчезне? Кой си коли кокошката, снасяща златни яйца?

Да не говорим, че в крайна сметка, това че Зукърбърг е създател на Facebook, далеч, не значи, че той може да закрие тази социална мрежа, защото тя отдавна е на фондовата борса, в нея имат дялово участие разни костюмирани чичковци и т.н. и т.н.

Нама да крия негативното си мнение за Facebook, но съм длъжен да кажа и това, че не си струва само заради самата новина, заради самия информациопнен шок да се измислят такива, меко казано несериозни новини.

Защото хора, които бълват подобни жълтини, едва ли могат да претендират за това да се наричат истински журналисти.

 

 

Вашият коментар