Животът е кръговрат или вторият живот на един кораб

Необичайна атракция се намира в залива на Сидни, известен като "гробница" за кораби. Говорим за изоставения британски параход “SS Ayrfield”, който се е превърнал в малка джунгла. Местните го наричат Floating forest или в превод " Плаваща гора".

Корабът  е построен във Великобритания през  далечната 1911 година, а по-късно е бил използван от австралийското правителство за транспортиране на  доставките за американските войски в Тихия океан. Това се случва по време на Втората световна война.

По-късно, през 1950 г. плавателният съд е продаден и  използван за транспортиране на въглища от Newcastle до Сидни, докато през 1972 г. е взето решение да бъде изпратен в залива, където се намира  днес. Там той е като "възкъснал" и живее втори живот, като част от естествената природна среда. Повърхността на изоставения кораб "The SS Ayrfield" е покрита с гъста растителност и прилича на зелен остров. 

Ръждясалият  корпус  е приютил истинска мангова гора и това го е превърнало в любим обект на фотографи от цял свят. Страхотните кадри(можете да разгледате в галерията) се получават, на фона на залеза са атракция за всеки любител на снимките.

За автора

Вашият коментар