Красив момент – Бащината целувка за 3-ти март (СНИМКИ и ВИДЕО)

На днешната дата – 3 март, българите празнуваме най-големия национален празник в съвременната ни история – Денят на Освобождението на България

На 3 март (19 февруари по стар стил) през 1878 г. е подписан Сан-Стефанският мирен договор между Русия и Османската империя, който предвижда възстановяването на Княжество България

По повод Националния празник – Трети март във всички градове в страната се организират чествания и тържествени зари. В Пловдив това се случва по традиция на връх Бунарджик, под паметника на „Альоша“. Традиционно стотици пловдивани се изкачат под паметника на освободителя, за да присъстват на честванията по повод 139 години от Освобождението на България, където пред монумента поднесят венци и цветя.

Успяхме да запечатаме по неповторим начин вълнението на хората и поднасянето на венците по случай 3-ти март под тепетата. Най-впечатляващата му снимка в този ден е на артист на име Иво с униформа, който целува детето си, което пък е с традиционна българска носия. 

Вижте страхотните кадри, както и тези заснети от дрона на Росен Димитров (Copter.bg), предоставени на младежкия портал mediacafe.bg.

ВИДЕО от честването на празника на Альоша снимано с дрон от Росен Димитров (Copter.bg):

 

Вашият коментар