Уникални снимки на световния ни шампион Александър Команов

Съвсем наскоро многократният световен и европейски шампион по карате Александър Команов засне своята поредна фотосесия. Носителят на престижната титла спортист на Пловдив за 2014-та година позира с десетките завоювани купи и медали от различни турнири, след което направи и кратка ефектна демонстрация пред камерата на фотографа.

След продължилата няколко дни сесия шампионът останал признателен за старанието на Мирослав и му остави послание на специален постер, на което пише „Удоволствие е да се работи с теб“.

Александър Команов от 16 години неуморно тренира и се състезава на татамито. Има над сто победи в куокишин, двукратен световен шампион, вице-световен шампион, трикратен шампион на Япония, седемкратен европейски шампион, двукратен вице-европейски шампион, два пъти Трето място на европейско първенство, вице-азиатски шампион, шампион на Австрия, шампион на Испания, балкански шампион, десеткратен републикански шампион, петкратен призьор за най-техничен състезател, двукратен носител на наградата за най-добро тамишивари, носител на наградата за най-висок боен дух.

Команов е взимал участие в професионални ММА боеве, където рейтингът му е 3-0 (победи-загуби). Всички победи са взети с нокаут.

Александър Команов е награден за спортист номер 1 на Пловдив за 2014 година, избран през същата година за най-добър на шампионата на Стария континент в Берлин, след като вима приза в категория до 85 кг. Притежава най-високата титла за спортно майсторство- „Заслужил майстор на спорта”. 

 

За автора

Вашият коментар