Бизнесът в действие дава награда – професионален стаж в чужбина

На 30-ти април в Пловдив, в Колежа по Икономика и Администрация (КИА) ще се проведе бизнес симулация между студенти и известни фирми в България. Конференцията се нарича „Бизнесът в Действие 2011“ и е двудневно интерактивно събитие, състоящо се в корпоративни презентации, обучения и бизнес симулации. Инициативата предоставя възможност за среща на талантливи студенти и водещи компании.

За да участвате задължително трябва да сте 3-ти, 4-ти курс или обучаващи се в магистърска степен. Да сте профилирани студенти според нуждите на компаниите. Да сте студенти с практически опит или най членове на AIESEC с лидерски опит и професионален опит в чужбина.
Целта е да се повишат уменията на участващите студенти в сферата на: екипната работа, предприемчивостта, иновациите, бизнес  познанията. Повишаване на познанията им за настоящите бизнес тенденции, представяне пред водещи работодатели, които да ги консултират за добър старт/ развитие на тяхната кариера. Представяне на водещите работодатели и сближаване на изискванията на бизнеса и подготовката на студентите.

Как може да се включите
:
– Разработете казус, който ще бъде предоставен за решаване от избраните студенти във вашата група.
Казусът може да бъде във област, в която вашата компания има интерес.
– Присъствие на откриването на Бизнеса в Действие и обученията предвидени за събитието.
– Представяне на кариерните възможности във вашата компания, както и качествата, които успешните кандидати трябва да притежават.
– Присъствие на поне един представител на компанията по време на решаването на казусите, който да напътства студентите в разрешаването и да споделя опит.Най-ярко изявилия се участник по казуса на AIESEC ще получи възможността да замине на професионален стаж в чужбина чрез нашата организация. Но за да не се отчайват останалите ще има и втора награда – възможност за безплатен социален стаж в чужбина.

Формулярът, който трябва да попълните в страницата на AIESEC e със срок 25 април. Него може да откриете в официалната страница на младежката организация.

снимки: AIESEC

mediacafe.bg

За автора