4-ядрен смартфон правят в Китай

В обозримо бъдеще на мобилния пазар ще се появи един интереесен  смартфон -Umi X2. Устройството още няма официално представяне, но това няма да е вечно. Индикациите за това идват от факта, че китайският производител Umi Mobile вече публикува първата официална снимка на апарата на страницата си в местната социална услуга Weibo.

Ако се доверим изцяло на характеристиките, то този смартфон попада директно в графата на устройствата от висок клас. Според компанията, новият продукт притежава дисплей тип AH-IPS с диагонал 4,7 инча и резолюция 1920 х 1080 (плътност на пикселите 440 ppi).  Внушително звучат и хардуерните характеристики на апарата –  4-ядрен процесор, с тактова честота 1,5 GHz и 2 GB RAM.

Към оборудването на смартфона спадат още 12-мегапикселова основна камера, поддържаща запис на Full HD видео. Вероятно устройството ще работи под управлението на ОС Android 4.1 Jelly Bean.

Повече от иочевидно е, че кКЛитай пуска поредната „бомба“ на пазара на мобилни телефони, след като неотдавна анонсираният  Vivo X1 получи също доста прилични характеристики, освен това си спечели титлата на най-тънък смартфон в света – 6,55 мм.

 

 

 

Вашият коментар