Снимки от Дефилето на младото вино в Пловдив

"Във виното е истината" и ако сте успели да минете през изложението в Пловдиви през изминалите почивни дни може би сте разбрали и в коя бутилка точно се крие тя! Ако не сте, то поне да се надяваме, че сте се позаинтересували от вкусовите качества на различни винарски изби от българския край и сте си избрали свята напитка на боговете.

 

vino_plovdiv_mediacafe2

Първият празник на младото вино "Дефиле на младото вино в Стария Пловдив” се проведе на 28 и 29 ноември в гр. Пловдив, в уникалната атмосфера на възрожденските къщи, разположени на Трихълмието.

Официалното откриване на "Дефиле на младото вино в Стария Пловдив" беше в събота /28 ноември/, от 11 часа, в Етнографски музей.Дегустациите и презентациите продължиха и на следващия ден – неделя /29 ноември/ от 10 часа до 16 часа, а награждаването се състоя в 12 часа. Вторият ден протече под мотото на преговорите със специалисти, партньри, търговци.

За посетителите входният билет беше 3 лева и важеше за двата дни на празника. Всеки обаче можеше да посети само един обект /къща/, където се намираше неговият фаворит винопроизводител, като билет ще може да си закупи от нея срещу 1 лев. Той важеше само за еднократно посещение в нея.

 

vino_plovdiv_mediacafe15

Празникът представи едно благородно състезание между винопроизводителите, но и излъчи новите винени дестинации – винарски изби, дегустационни зали, шата и други в страната. Посетителите си тръгнаха доволни от празника, защото имаха възможността да закупят избраните от тях вина, както и вина от отбрани колекции, реколти и специални серии от най-добрите винопроизводители, дошли специално за събитието от всички краища на България.

По този начин празникът влезе в домовете на потребителите и ги направи щастливи ценители и почитатели. С наближаването на Коледните и Новогодишните празници, както и заради многото имени дни през този сезон организаторите предоставиха възможността на всеки да си осигури най-желания гост на трапезата – виното.

 

vino_plovdiv_mediacafe14

"Дефиле на младото вино" беше също и уникална възможност за ценителите на художествени произведения и изискани напитки да обогатят колекциите си с невероятни произведения. В Балабановата къща Дружеството на пловдивските художници и Дружеството на карикатуристите наредиха творби, вдъхновени от темата вино

 

vino_plovdiv_mediacafe11

Повече за самото откриване може да видите тук!

СНИМКИ (Мирослав Трифонов) може да видите тук!

 

 

Вашият коментар