Бинокъл става обектив

Безспорно в последно време iPhone, както и други смартфони с добри камери, успяха да се наложат като предпочитани устройства за снимане от много хора, включително професионални фотографи. Това е и една от основните причини за разнообразието от обективи за камерата на iPhone, което може да се намери на пазара.

Ако обаче не можете да си позволите самостоятелен обектив и имате бинокъл, лесно можете да го превърнете в телеобектив.

Адаптерът е творение на фирма наречена Carson Optical и е създаден специално за iPhone 5, но добрата новина е, че може да се ползва и с iPhone 4 или 4S със специален калъф. За съжаление, по-старите модели iPhone, както и всички останали смартфони на пазара, не биха могли да го ползват. Адаптерът се закрепва на специална рамка, която обхваща горната и лявата част на смартфона.
 
Адаптерът е лек и лесен за употреба и е на доста поносима цена – $17,99, което го прави подходящ за любители фотографи. Неотдавна бе анонсиран и адаптер на Snapzoom, който върши същата работа, но
струва $69,99, а сега – след дебюта му през септември цената ще бъде по-висока. Разбира се, тази цена носи със себе си и някои преимущества като, например, съвместимост с който и да е смартфон. Този адаптер е и по-добър: ако го свържете с бинокъл позволяващ 10-кратно увеличение, той ще даде на смартфона възможност за снимане като през 330-милиметров обектив.

 

 

Вашият коментар