Google вкючи България в свои актуализирани карти

Интернет гигантът Google е актуализирал своята услуга Google Maps за различни европейски региони и страни. Добрата новина е, че това в случая засяга и нас – българите. Проектът, носещ името Ground Truth стартира  през 2008 година. Това е част от целта на Google да доставя карти с високо качество, които са възможно най-точни. Броят на картите в Ground Truth вече е 40.

Новите карти покриват България, Испания, Андора, Унгария, Гибралтар, Естония, Латвия, Литва, Словения и Словакия. Интерес буди фактът, че в блога на Google като пример за точността и актуализация на картите са дали новите 70 километра от автомагистрала Тракия!

Актуализацията на картите не включва само пътища, а пешеходни зони, граници на паркове, университети, фериботи и други. Като пример от Google дават пешеходните зони в Ботаническата градина в Испания.

Разбира се, че картите не могат да бъдат абсолютно съвършени. В случай, че открием грешка от Google ни приканват да я покажем и дори поправим тук: http://support.google.com/maps/bin/answer.py?hl=en&answer=162873

 

googlemaps02

 

 

За автора

Вашият коментар