Говорим на различни езици с Android

Както неведнъж сме казвали – японците са някаква друга планета, паралелен свят и каквото още се сетите, но да е нестандартно. Съвсем топла е новината, разпространила се из мрежата, че японският оператор NTT Docomo планира да пусне услуга за мигновен превод на телефонни разговори. По този начин новото приложение ще позволи на хората да разговорят в реално време на различни езици. Тази революционна услуга на NTT Docomo ще осигури директни разговори на различни езици.

Двустранният превод ще се извършва напълно автоматично, а на дисплея ще се показва текстът на диалога. Операторът по разбираеми причини не гарантира перфектен превод като уточнява, че за да работи системата добре е необходимо абонатът да говори максимално отчетливо. Програмата няма да поддържа диалекти.

Тя ще бъде безплатна и достъпна за притежателите на смартфони и таблети с операционна система Android. Практически технологиите за превод съществуват отдавна, но към момента битката между разработчиците е да успеят да осигурят моментален превод, което е доста трудна задача. Повече от ясно е, че очакванията са в близките години технологията да достигне желаното качество, което няма как да не се случи. Първоначално NTT Docomo ще предложи услугата на японски абонати, които комуникират с говорещи английски, китайски и корейски език. На по-късен етап операторът ще добави още седем езика в приложението.

android_ntt

 

 

Вашият коментар