Гръм и мълнни с Mecablitz 44 AF-1 digital

Германската фирма Metz обяви, началото на  продажбите на новата фотосветкавица „Mecablitz 44 AF-1 digital“, която бе представена на широката публика още през 2010 година. Тя е предназначена за използване в безогледалните фотоапарати Samsung NX.

Голямата мощност, лесното управление, възможността за завъртане на главата, която при завъртане на 90 градуса се завърта и образа на дисплея са основните преимущества, а и най-важни характеристики на „Mecablitz 44 AF-1 digital“. До мометаа този модел фотосветкавици ползваха единствено фотоапаратите Canon, Nikon, Olympus/Panasonic/Leica, Pentax и Sony.

Водещото число за фотоапаратите Samsung NX е 44 (при 105 mm ISO 100). С едно зареждане на включените в комплекта акумулаторни AA батерии с капацитет от 2100 mAh могат да бъдат направени до 270 фотографии. Задръжката между две светвания възлиза на 0,1 – 3 s, в зависимост от състоянието на батерията и мощността на импулса.

Важно е да отбележим, че тази светкавица е оборудвана с USB порт, чрез който се извършва обновяване на програмното осигуряване.

На този етап няма яснота, относно цената, но все пак очакванията са тя да бъде подобна на тази при Canon, Nikon, Olympus/Panasonic/Leica, Pentax и Sony, т.е.- около $200.

 

За автора

Вашият коментар