Младеж гушна над 1 милион от приложение за iPhone

Summly е името на приложението, което направи 17-годишния Ник Д’Алоизио от Лондон меко казано известен. Младежът е получил за него повече от 1 млн. долара от инвеститори. Сред подкрепилите идята на младия човек са Стивън Фрай, шефът на Tech City – Йоанна Шийлдс и дори собственикът на Newscorp Рупърт Мърдок. Намират се обаче и противоречиви отзиви за програмата, които я определят като „объркваща”, „неинтуитивна” и т.н.

Приложението обаче продължава да поддържа оценката си на ниво – 4/5 звезди според потребителите по цял свят. Безплатната програма съдържа в себе си редица алгоритми, които имат за цел да изчистят новината от ненужните детайли, за да я предаде в сбит вариант на потребителя. Остава отворена обаче и опцията да разгледате статията в пълния й вариант.

 

summly02

„Работихме усилено върху интерфейса, за да създадем нещо уникално и невиждано до този момент на iPhone” казва Д’Алоизио. „Създадохме алгоритми с изключително красив дизайн, които да обобщават хиляди новини всяка една минута.”

„Можем наистина да станем сериозен фактор що се отнася до новините за телефон. Хората нямат възможност да разглеждат статии от по 1000 думи и именно нашата програма се намесва тук, правейки информацията сбита и достъпна за всеки”, допълва Ник, който е голям оптимист за своето бъдеще.

 

 

За автора

Вашият коментар