SONY RX1 с престижна награда

Голямата награда на тазгодишното издание на Camera Grand Prix бе присъдена на Sony RX1. Компактният фотоапарат с full-frame матрица спечели хората от журито с перфектно балансираните малък размер и голяма светлосила.

Апаратът наистина има зашеметяващи характеристики, сред които и избор на ISO между 100 и 25600, 14-битов RAW режим на снимане, обектив Carl Zeiss Sonnar T с максимална диафрагма f/2.0 и поддръжка на Full HD видео.

RX1 е първият компактен фотоапарат с фиксирано фокусно разстояние, който има full-frame матрица и има всички шансове да остане в историята, заради отличието си на Camera Grand Prix 2013.

Ежегодната фотографска проява се организира от 1984-та година насам от японския прес клуб Camera Journal и има репутацията на място, където под светлината на прожекторите попадат най-значителните модели фотографска техника.

Наградата за обектив на годината бе връчена на Sigma заради 35-милиметровия им DG HSM модел с диафрагма f1.4.

Награда грабна и фотоапарата Canon EOS 6D и линията компактни модели на Sigma "DP Merrill", отличен от редакторите на изданието. По традиция тяхното отличие се връчва не само на високотехнологични и тежки професионални апарати, но и на по-компактни модели и дори на софтуер като Adobe Lightroom, например.

 

Вашият коментар