Sony отново със свежи идеи

Японската корпорация Sony регистрира патент за очила, които ще са съвместими с всеки 3D телевизор. Тези очила вероятно ще се превърнат в революция на пазара, където, по правило, всеки телевизор си работи с точно определен модел очила.

Стандартните очила работят благодарение на вградения обикновено в рамката инфрачервен приемник, който комуникира с предавателя в телевизора или периферната кутия. Така се осъществява синхронизацията между двете устройства и зрителят вижда различно изображение с всяко око и се създава илюзията за триизмерност.

При Sony нещата ще бъдат малко по-различни. Начинът да се създадат универсални очила е в тях да се вградят множество приемници или с множество инфрачервени лещи, или чрез леща в рамката на очилата, която да може да се променя. Според Sony осем приемника ще са напълно достатъчни, за да направят очилата съвместими с повечето телевизори на пазара. Синхронизацията им с 3D моделите ще се осъществява на базата на софтуер, който ще може да се изтегли от интернет.

Освен че ще са съвместими с много телевизори, очилата ще могат да се създават по различни дизайни. Най-очевидният дизайн, разбира се, е този на стандартните 3D очила, но технологията би могла да се използва и в каски и други приспособления за носене на главата, които се използват в игрите и интерактивните технологии.

sony 3d glasses

 

 

За автора

Вашият коментар