Toshiba бори проблеми с хард диска

Не можем да отречем, че живеем в ерата на технологиите и ставаме по-зависими от разни джаджи, които нахълтват в ежедневието ни. Компютърът отдавана е станал начин на живот, но пък всяка техника рано или късно дава фира. Поради тази причина компанията Toshiba разработва нова технология, която предсказва проблеми с твърдите дискове. За целта се използват статистически данни като срок на експлоатация и брой на грешките при четене.

След като е известен за приближаващата повреда, потребителят би могъл своевременно да съхрани на сигурно място информацията от хард диска на компютъра си. Новата функция ще бъде добавена в софтуера Toshiba Smart Client Manager, който се използва за администриране на лаптопи в корпоративна среда.

Работата на технологията е обезпечена с данни за 1,66 милиона ноутбука, събирани от програмата Toshiba PC Health Monitor, както и с информация от фирмените сервизни центрове.

Анализът на над 750 параметъра, свързани с работата на твърдите дискове, позволява да бъдат уловени признаците, които показват висока вероятност за повреда на устройството.

 

toshiba02

 

 

 

За автора

Вашият коментар