7 начина, по които доброволчеството помага на CV-то ти

Да си доброволец обаче означава да помагаш и на още някого – на себе си

Да си доброволец означава да помагаш – на слабите, на различните, на животните, на планините, на добрите идеи, на положителната промяна, продължи списъка с твоята кауза – всичко това е вярно.

Участието в доброволчески мисии те среща с нови хора, изпробва силите ти в неочаквани предизвикателства, отключва скрити качества и неподозирани възможности, дава ти чисто нов поглед към света и, без да усетиш дори, те превръща в една по-добра, по-силна и по-щастлива версия на самия себе си.

Сега отвори CV-то си и виж как всичко изброено дотук влиза в него и ти носи точки, които може би дори не си подозирал, че си натрупал:

7 начина, по които доброволчеството помага на CV-то ти

  1. Ти търсиш първата си работа, а всички търсят хора с предишен опит. Включи доброволческия опит в CV-то си – все повече и повече големи компании го оценяват високо и го вземат под внимание, когато селектират кандидати за интервю.
  2. Доброволческият опит е реално доказателство за придобити практически познания и умения, които не се учат никъде другаде освен в университета на живота.
  3. С всяка кауза, в която участваш с цялото си сърце, списъкът на личните качества и достойнства в CV-то ти набъбва с поне един пункт – умения за координиране на проект, комуникация и презентиране на идеи, работа в екип, умения за преговори, изобретателност, творческо мислене и още, и още.
  4. Думата “доброволец” в CV-то моментално съобщава на мениджърите човешки ресурси и следната ключова информация за теб – ти си самоинициативен, проактивен, готов да вземеш нещата в свои ръце, умееш да управляваш времето си и да приоритизираш.
  5. Доброволческият опит често води след себе си чудесни препоръки и сертификати, които можеш да приложиш към кандидатурата си за мечтаната позиция.
  6. Доброволчеството в сфера на дейност, към която проявяваш професионален интерес, почти сигурно ще те отведе точно до хората, на които би искал да изпратиш CV-то си. Ценни контакти, информация за свободни позиции, обучения, стипендии и стажове – доброволчеството отваря много врати.
  7. Доброволческият опит е онзи ярък детайл в CV-то ти, който ще го открои в морето от стотици други, почти напълно еднакви професионални биографии на хора на твоята възрас

Виж експеримента, който платформата за доброволчество TimeHeroes.org направи със 70 обяви за работа, и направи твоето CV различно и специално. За допълнителен WOW! ефект на твое разположение са и пет шаблона с жесток дизайн, в които на доброволчеството е отредено мястото, което заслужава. Избери твоя личен стил и изтегли безплатно оттук.

Вашият коментар