Добрата кариера се гради с време и постоянство (ВИДЕО и СНИМКИ)

Успешната реализация е шанс, който не ти се дава всеки ден, а след това предстоят и още по-гопеми възможности 

Поредното голямо събитие за студенти, наскоро дипломираните бакалаври или магистри ще се състои утре под тепетата в Международен панаир Пловдив. Тенденецията през последните години е младите хора да се ориентират към доказани фирми, където да растат в кариерата, макар и стартовото възнаграждение да е по-ниско от очакваното, сподели Благовеста Пугьова от организационния екип на Job Tiger.

В събитието, което ще се открие на 5 април от 10 часа в Конгресния център на Международния панаир ще вземат участие 56 компании от цялата страна. Форумът събира на едно място български и международни компании, които предлагат актуални стажантски позиции и свободни работни места. Според статистиката от 2002 година насам над 38 000 млади хора са стартирали кариерата си именно от тук.

„Пловдив е най-големият индустриален център, където са позиционирани едни от най-силните български и световни предприятия. Които предлагат същите нива на заплащане и условия на труд, като в столицата”, каза Пугьова.

През април ще заработи индустриална карта на България, която обединява бизнеса и образователните институции. 750 компании, филтрирани по оборот, вече имат място на картата, 51 висши училища и 400 професионални гимназии. Всяка компания може да актуализира и разширява профила си на картата, за да улесни търсещия работа. Той пък може да избере локация и така да се насочи към работодател от дадена сфера. В платформата, на която ще бъде качена картата, има възможност да се публикуват обяви за работа и видео.

Националният форум бе предшестван от работилница „Готовност за работа“, в която се включиха над 100 студенти от различните ВУЗ-ве от града под тепетата. Всички те чуха няколко интересни истории за това, как хора от различни сфери са се издигнали в кариерата.

Една от тях бе на Аделина Костова – мениджър човешки ресурси в „Нестле“, която бе избрана като ръководен кадър на международната компания в Швейцария. След 6 години работа тя се завърна в България, за да продължи вече 20-годишната си кариера във фирмата. Г-жа Костова разказа доста любопитни истории от своя живот, а младите хора не спряха да задават въпроси.

Вижте как премина срещата във видеото на mediacafe:

Повече за Job Tiger в Пловдив може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар