Конкурс за стипендии за средно образование в Германия

Обявиха конкурс за две стипендии за средно образование в немското пансионатно училище Birklehof. Това обявиха от образователния център Summerly International Learning, който е официален представител на Birklehof в България. Двете стипендии са за изключителен академичен успех и изключителни музикални умения. В конкурса могат да участват деца с българско гражданство, като крайният срок за подаване на документи е 15 януари 2015 г.

Стипендията за изключителен академичен успех Dr. Klaus Weidauer покрива 20% от годишната такса на училището и е с продължителност от 1 до 4 години. Условията са кандидат-стипендиантите да представят силни академични постижения и извънкласни дейности в училище до момента.

Младежите с отлични музикални умения – свирене на инструмент или пеене, могат да кандидатстват за стипендията Edith Picht-Axenfeld. Тя е на стойност 500 евро на месец до края на обучението на стипендианта и също е с продължителност от 1 до 4 години.

От Summery International Learning съобщават още, че допълнителни условия за участие са децата да имат българско гражданство, да владеят немски език на ниво B2 и да подготвят мотивационно есе на немски език на тема "Защо искам да уча в Birklehof?". Обучението започва през септември 2015 г.

Училищe Birklehof е основано през 1932 г. и предлага средно образование до 12-ти клас на младежи от различни националности чрез образователен подход, посветен на личностното развитие на децата. Обучението има и практическа насоченост, като предвижда стажантски програми в немската индустрия и бизнес. Учениците имат възможност да решат през кой клас да кандидатстват – 8-ми или преди това, 9-ти или 10-ти. В края на обучението си младежите получават немска диплома за завършено средно образование Abitur.

Двете стипендии, обявени в конкурса, са валидни само за България и за деца с българско гражданство, съобщават от Summery International Learning. Документите се подават в офиса на Summery International Learning, на адрес бул. "Никола Вапцаров 17", София или на info@summerylearning.com.

За повече информация можете да посетите сайта на образователния център. 

Вашият коментар