За поредна година Round Table 3 връчва стипендии на изявени студенти от Пловдив

През 2017 година клубът раздаде над 11 000 лева в подкрепа на успешните и изявени студенти от висшите учебни заведения на територията на града

Round Table е организация, част от международното движение, която развива активна социална дейност в България, а пловдивският клуб е с близо 20 годишна история. По традиция и през 2018 година Round Table 3 си поставя за цел да открие, мотивира и подкрепи активните, създаващи и успяващи млади хора от Пловдив.

Три основни стипендии на обща стойност 7000 лева, както и допълнителни награди и професионални стажове по специалността, ще раздаде клубът на тържествена церемония навръх Деня на народните будители. Най-голямата стипендия на името на “Димитър Анастасов” е на стойност 3000 лева, а други две са по 2000 лева. Средствата се набират от самите членове на организацията, а част от тях са събрани по време на популярните “Човешки джаги” в рамките на Капана Фест.

Стипендиите се дават на студенти от висши учебни заведения на територията на град Пловдив по някакъв начин творящи и работещи в професионалното си направление. По този начин Round Table 3 цели да даде тласък на идеите на младите хора, които искат да работят и да се развиват в града си, да стимулира техните начинания и да докаже, че младите хора в България не са сами.

Кандидатстването за стипендиите може да стане чрез попълване на форма на сайта на клуба – www.rt3plovdiv.com.

Тримата победители през 2017 година успешно развиват своите проекти. Голямата стипендия бе връчена на Дамян Йорданов – студент от АМТИИ за студиен запис на традиционни мелодии на кавал.

Втората стипендия получи Илия Димитров, редактор на списание НУЛА32 и студент по Българска филология в Пловдивския университет.

Също със стипендия от 2000 лева беше награден и Мартин Ангелов – студент от ТУ – Пловдив за проекта си за моторен парапланер.

Вашият коментар