Беглика търси клошари, горски феи, огняри и водоноски

Основна мисия: Съ-творяване на фестивалната зона и съ-осъществяване на фестивала

Тази година доброволческите приключения за подготовката на най-свободолюбивото горско събитие наоколо започват по нов начин – да ставаме по-добри и да се изненадваме.

Подготовката на Беглика фест и неговото случване е дружно съ-творяване, което има нужда от енергията на хората, които вярват, че могат да общуват, да творят, да променят света заедно и за които природата е мястото на случване.

Доброволческото приключение на Беглика фест започва с Подготвителния сбор, който тази година има 2 части – първата е от 10-ти до 19-ти август, втората – от 20-ти до 26-ти август, която на 27-ми забързано и плавно прелива във фестивала; за да завърши приключението със следфестивалния обичай за почистване и подреждане.

Първата част на подготвителния сбор търси сериозни намерения за учене и работа 🙂 – 10-15 човека, които искат да се гмурнат още по-надълбоко в изграждането на фестивала, да научат детайли в работата с въжета, тенти, дърво, фестивал, хора, себепознание; да изпитаме заедно ефективността на умовете, мускулите и сърцата ни 🙂 и да гледаме с удовлетворение изграденото от нас навън и отвътре. Най-прекрасно ще е ако си избрал тази група, да останем заедно до края на феста, но ако не можеш по твои си причини, а пък ти е важно гмуркането – ще обсъдим.

Втората част на сбора търси също сериозни намерени за учене и работа, като ще се учим повече взаимно и по-хоризонтално, отколкото да се гмуркаме. Очакваме те да пристигнеш на 19-ти и да останем заедно до 30-ти август включително; при нужда от вариации във времето – обсъждаме в приемливи дози.

Следфестивалното почистване търси своите хора 🙂 – за 2-3 дни обикновено успяваме да подредим и да възприемем мястото като преди феста, времето е 31-ви август – 1-ви/2-ри септември

Нещата, които е важно да знаеш като кандидат БегликоДОБРОволец:

  • Доброволстването в Беглика фест 2015 е от 19-ти до 30-ти август, доброволстване с гмуркане – 10 -19.08 минимум, до 31.08 – оптимум, до 1/2.09– максимум 🙂
  • За БегликоДОБРОволстването по време на феста е важно предварително да се харесаме взаимно и да може да разчитаме едни на други, като всеки намира своето място във фестивалния график и своята задача.
  • Необходими са ти палатка, спален чувал, шалте, топли дрехи и бански, канче, отдаденост на бегликоДОБРОволската ти професия и идеи за случването и.

Запознай се с таз годишната листа на бегликоДОБРОволните професии, за да си информиран с какво ще се забавляваме и съ-творяваме:

  • Готвачки –те са винаги търсени през цялото време – подготовка и фест; готвещи постни манджи с кеф, организация провизии, поддръжка на чистота, красотата и функционалността на кухнята + местата за хранене
  • Водоноски – важни през цялото време – подготовка и фест, грижещи се за водичката; помощ в кухнята; т.е. тясно сътрудничество с Готвачките и когато времето не им е оплътнено с вода се включват в другото.
  • Огняри – грижещи се за дървата за кухнята и за огнищата на Фестивалната зона и на лагера – отново важна и представена през цялото време професия, която споделя времето на притежателя си с други занимания
  • Клошари/горски феи– представени през цялото време – подготовка и фест; почистващи зоната, поставящи пунктовете за смет, отговорни за боклука и неговото оползотворяване и състоянието на компостните тоалетни; с това започваме и с това завършваме

Основно в първата част на подготвителния сбор:

Тентаджии–опъващи тенти, Дърводелци – ковящи и забиващи дървени конструкции. Тентаджиите и Дърводелците тясно си сътрудничат.

Основно във втората част на подготвителния сбор:

Магове – отговорни за тоалетните, поправяне, изграждане, почистване, зареждане с трици
Художници–рисуващи табелки, знаци – през втората част на Подготвителния сбор

Професии, представени само по време на фестивала:

Биро-барманство
Транспортен отдел – паркиране, лодкиране, човеконасочване

Кандидатурата си изпрати на Сашка – beglikavolunteer маймунскоА gmail точка com /заменете текста на български със съответните символи/, като споделиш мотивацията си за беглидоброволстане, частта в която се включваш и свое кратко представяне – може CV-то си, разказ, песен или каквото ти хрумне, важното е да се срещнем.

Колкото повече време сме заедно, толкова по-добре.

За автора

Вашият коментар