Един фестивал с безброй усмивки… Капана фест (СНИМКИ и ВИДЕО)

Една неделя в Капана  

И това издание на Капана Фест приключи успешно като след себе си остави хиляди спомени, незабравими и безкрайно дълги вечери, много нови приятели и емоции

Три дни, през които хиляди пловдивчани и гости на града от най-различни краища на света кръстосваха неспирно уличките на Капана, а погледите им шареха в безбройните интересни неща, които можеха да се видят. Занаятчииски базари, прожекции на българско кино, графити, литературни четения, рисуване с къна, танци от цял свят, най-различни храни и напитки, тонове бира и задължителните няколко музикални сцени, на които всеки вкус за добра музика биваше задоволен.

В последния ден на Капана фест всичко започна привидно спокойно с музиката на Митко Таралежков и компания, която подгря феновете. Таралежков изпълни някои от най-големите си хитове и даде началото на последната голяма музикална вечер в Капана, поне до септември. След него на сцената излязоха One Soul, точно когато слънцето се скриваше, за да напомнят, че лятото тепърва предстои. Финалът на вечерта бяха култовата пънк банда Нещо Цветно, която разтърси цялата централна част на града и въвлече в погото си енергията на стотици. Подобаващ гръмък завършек на тридневния фестивал, след който ще ни е нужно да събираме енергия чак до септември и второто издание на Капана Фест за тази година.

На сцената на Ядрото пък след талантливата Ния Керанова и интересното звучене на Vataff Project зазвучаха известната банда Irfan, познати със своята характерна комбинация между мотиви от фолклора и най-различни музикални инструменти. Словете от цивилизации и предишни епохи се обединяват в едно в музиката на Irfan, които закриха Капана фест и на другата сцена.

Макар в края на квартала голям интерес имаше и към Performance сцената, на която в неделния следобед имаше уъркшопове по салса и самба, йога демонстрация, спектакъл на студенти от Пловдивския университет, за да завърши всичко с музиката на Милена Цанова и групата ѝ.

Не по-малко любопитна бе и малката сцена „Гласът на Капана“, където от късния следобед до късно след полунощ свири 16 годишната Ива Тодорова, станала популярна от телевизонното шоу „Гласът на България“. Момичето увличаше минувачите през цялата вечер с акустичните си изпълнения и мнозина останаха пред малката сцена до края на вечерта.

Така приключи петото издание на Капана фест, който се превръща в традиция и един от най-чаканите фестивали в града под тепетата. 

Вижте краткото видео и усетете емоцията, която доловихме в Капана и хората в слънчевата неделя:

Фотограф: Фей Методиева и Силвия Георгиева

  • СНИМКИ от първата вечер в Капана може да видите ТУК
  • СНИМКИ от втората капана вечер вижте ТУК

Най-яките музикални събития в Пловдив може да намерите в сайта на клубовете ТУК

За автора

Вашият коментар