Габровският карнавал осмя политиците

Миналата събота (17 май) беше поредното издание на традиционния габровски карнавал на хумора. И тази година събитието премина под засилен интерес, независимо от дъждът, който се изсипа над града.

Традиционно не липсваха и окарикатурените фигури на българските политици, представени в една гротескна действителност.

 

В основата на днешния карнавал на хумора в Габрово са старите традиционни празници – габровската Олелийня и маскените балове от 20-те години на ХХ век. Този празник приобщава града към голямото семейство на карнавалните градове – членове на ФЕКГ (Фондация на европейските карнавални градове). Всяка година през месец май карнавалното шествие привлича хиляди гости и участници от страната и чужбина. Прочутата габровска котка ритуално се разделя с опашката си и повежда веселите, шумни и пъстроцветни колони на маскираните по улиците на града.

Тазгодишното издание протече под общата тема „О времена! О, нрави!“, като организаторите и участниците се бяха постарали да предоставят на зрителите изключителни шаржове, да си ги забавляват и да донесат само усмивки в дъждовния ден.

Засегнати бяха основните тези за това как се променят разбиранията с еволюцията на човека. Как променя политиката обществото и как погледнато от днешна дата миналото ни изглежда абсурдно и смешно.

снимки: Радослав Глухов

Още кадри от събитието межете да намерите тук!

Вашият коментар