Големият младежки фестивал във Варна под въпрос. Защо?

Събитието, включващо голямо разнообразие от изкуства, изненадващо за бъдещата Европейска младежка столица през 2017-та няма да се състои

Един от големите младежки фестивали на България Fun city няма да се проведе тази година. Това стана ясно 2 седмици преди старта на 5-тото му издание, който трябваше да се проведе от 7-ми до 11-ти или в морската ни столица. Организаторите от Сдружение „Варненски младежки фестивал” разпространиха своята позиция, в която обвиняват Община Варна в липса на сериозно отношение, като основен партньор и спонсор, написа novavarna.net.

Участниците са получили официално известие по електронната поща, че поради несъдействието на Директор Дирекция „Образование и младежки дейности” Лилия Христова, 20 дни преди началото на фестивала, от сдружението не са готови да поемат риска и отговорността за реализиране мащабен фестивал в последния момент, без възможност за неговата качествена подготовка, адекватна комуникация с участници и подизпълнители, ефективна кампания за популяризиране и реклама, която да гарантира както висока посещаемост и участие на младите хора, така и адекватно и смислено популяризиране на дейностите на включените в програмата участници.

Начинът, по който Общината съдейства до последния момент на изненадваща отмяна на ,,Фън Сити“ е следният:

Лилия Христова не задвижва договор и плащания за стартиране на окончателна подготовка и реализиране на събитието, поставя постоянно променящи се изисквания към съдържанието на програмата, подбора на участници и подготвителната част и на този етап не потвърждава приемането нито на програма, нито на бюджет за петото издание на фестивала.

Ето и официални документи, описващи комуникацията между общината и сдружението, прикачени към електронното съобщение, което младежите разпространиха:

Вашият коментар