Голямото пролетно велошествие на Пловдив в началото на април (ВИДЕО)

На 2-ри април (неделя) в града на тепетата ще се състои традиционното вече Голямо пролетно велошествие на Пловдив

С него ще бъде даден стартът на четвъртото издание на кампания "Аз карам велосипед, последвай ме!" организирано от MaxEurope

Началото на пролетта идва с първите слънчеви дни, а с тях и задължителното изкарване на велосипедите от мазетата. Миналата година над 1000 велосипедисти от Пловдив станаха част от масовото каране на колелета, стартирало от площад "Съединение". Тази година отново началото ще бъде дадено от същия площад, а всеки желаещ да се включи може да получи своя стартов номер и фланелка „Аз карам велосипед, последвай ме!” от 10:30 часа.

Стартът на велошествието ще бъде даден в 11 часа, на бул.”Марица-Юг” с пресечката на ул. „Стефка Николова“ и ще премине по следния маршрут: по продължението на бул. „Марица-юг” – до Гребен канал Пловдив /влизане откъм хангарите/ – цяла обиколка на Гребен канал Пловдив – финал: паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребна база /Кулата/. 

След велошествието ще има много добро настроение, състезание с велосипеди за деца (до 11 ненавършени години), тест-райд на велосипеди и томбола с награди на Гребната база в Пловдив. 

Вижте видеото, което засне екипа на Mediacafe.bg и Aircam:  

  • СНИМКИ от откриването на велосезона през април може да видите ТУК
  • ВИДЕО с дрон от велошествието на гребната база може дивите ТУК

За автора

Вашият коментар