Графикът на Античен театър Пловдив запълнен за месеци напред

Изключително разнообразни събития от всички жанрове очакват пловдивчани и гостите на града, избран за Европейска столица на културата през 2019 година            

Над 60 събития включва графикът на Античен театър Пловдив през следващите месеци. Това съобщи директорът на Общински институт „Старинен Пловдив“ Минко Кафтански по време на съвместната пресконференция, която даде с Николо Коцев в Дома на културата „Борис Христов“. Първото събитие от сезон Лято-Есен 2017  е на 26 май. Тогава пловдивската публика ще има удоволствието да види рок операта „Нострадамус“ на Николо Коцев, в която участват група  Кикимора, оркестър, хор и балет на Русенската опера, със солисти  българските рок изпълнители Александър Атанасов, Звезди Керемидчиев,  Амалия Ненова и  Нора Караиванова и гост – изпълнителите Björn Lodin  (Швеция), Thomas Vikström  (Швеция) и Mehmet Kaya  (Турция). Режисьор на постановката е  Орлин Дяков, диригент – Найден Тодоров, сценограф – Иван Иванов – Йоани, дизайнер на костюмите – Николай Бузов, а музикален директор – Николо Коцев. Организатор на събитието е Фондация Пчелен кошер.

На 30 май, следва концерт на Владимир Ампов – Графа, част от националното турне с организатор "Монте Мюзик" ООД. Графа стартира турне, заедно със своите музиканти, след големия успех на концерта в зала Арена Армеец. Завладяващата емоция от събитието, което вдигна на крака 14 000 души в столицата, ще се пренесе в още три големи български града през месец май и юни. На 30 май Графа ще представи своя концерт в магичната атмосфера на Античния театър в Пловдив. Изпълнителят ще излезе на сцената заедно с музикантите Миро Иванов (китара), Васето Крумов (китара), Краси Тодоров (клавишни), Александър Обретенов (бас китара), Венци Трифонов (кларинет, саксофон), Борислав Бояджиев – DJ Borche (барабани) и вокалното трио LaTiDa, за да представи специалната програма.

На 5 юни, с „Фолклорни легенди“ по произведения на Проф. Кирил Дженев, Стефан Мутафчиев и Цветан Цветков Фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще отдаде почит на своите основатели. Цената на билетите е 10 лева. Ден след това, на 6 юни, сцената ще бъде разтърсена от спектакъла на националния балет на Грузия „Сухишвили“, с организатор „Дегрис Ивентс“ ЕООД. На 8 юни е дългоочаквания концерт на „Мистерията на българските гласове” с вокалистката на “Dead can Dance” – – Lisa Gear.  

От 10-ти юни до 29-ти юли 2017г. на Античен театър в Пловдив ще се проведе традиционния летен оперен фестивал OPERA OPEN  – единствената фестивала платформа в България, която е мултижанрова и е „отворена” за опера, балет, оперета, мюзикъл и модерен танц. Тази година програмата е още по-амбициозна и мащабна – общо 11 продукции, от които 4 опери – 2 от тях премиерни, 2 балета – класически и съвременен, 3 концерта с виртуозни инструменталисти, мюзикъл и оперета.  Фестивалната програма е със силно международно участие, благодарение на подкрепата на Фондация „Пловдив 2019”. Ще бъдат реализирани две международни продукции – с балета на Македонската опера и балет, и първата постановка, плод на сътрудничеството на Опера Пловдив с Театро Реджио ди Парма и техния Верди Фестивал – "Силата на съдбата". Откриването е на 10 юни с  ОРФЕЙ & ПАГАНИНИ -концерт-спектакъл със специалното участие на Марио Хосен, Quartetto di Arena di Verona и Никол Брандолино от Ла Скала.

На 18 юни пловдивчани ще видят култовата група „Назарет“.  Повече от месец преди гостуването в Пловдив на емблематичната британска алтернативна формация PLACEBO, най-скъпите билети за шоуто на Античния театър на 3 юли вече са изкупени от верни фенове на бандата от цялата страна. Като разтърсващи, можем да определим и концертите от тазгодишния изцяло пловдивски фестивал „Sounds of the Ages”, превърнал се през последните години в музикална емблема на града. В програмата са включени на 22 септември –  Devin Townsend Project с оркестър,  на 23 септември Manfred Mann's Earth Band, на 24 септември Marillion.

След невероятния успех в закрити зрителни зали из цялата страна, вече е традиция да бъде представян и спектакъл на Камен Донев на Античния театър. „За сватбите” на Камен Донев, продукция на Драматичен театър –  Пловдив е с две представления, съответно на 27 и 28 юни.

От 1 до 5 август, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да проследят всички вечерни концерти с вход СВОБОДЕН, в рамките на традиционния Международен фолклорен фестивал , който тази година ще има своето 23-то издание с участие на танцьори от няколко континента.

 

 

Вашият коментар