Издигат истинско коледно градче в сърцето на Пловдив

Коледа в Капана или как се прави истинско коледно градче у нас

От 21-ви до 25-ти декември Пловдив се нарежда до най-колоритните европейски градове, защото в сърцето му израства истинско коледно градче

За поредна година организаторите на Капана Фест от фондация „Соул Сити“ преобразяват Капана в истинско празнично пространство

„Коледа е най-светлият християнски празник. Навсякъде в Европа се създават Коледни градчета, в които хората се събират, за да се потопят в магията на празника, да бъдат заедно и да споделят прекрасното настроение, което носи Рождество. Смятаме, че бъдещата ни Европейска столица на културата заслужава да застане рамо до рамо с останалите, затова и тази година ще посветим много любов и енергия на превръщането на Капана в оживяла коледна приказка, за радост на всички жители и гости на Пловдив“, коментираха организаторите фондация „Соул Сити“ за mediacafe.bg

Разбира се, най-важна за празничното настроение е украсата. Затова стотици километри гирлянди и коледна декорация ще грейнат над уличките на Капана, които ще приютят и 5 внушителни елхи. 

От щандовете за натурални храни и напитки ще се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши, а от Коледната сцена: празнична музика. Дядо Коледа и Снежанка също са поканени и ще дойдат да раздадат подаръци, предоставени от спонсори, на най-малките гости на събитието.

Перлата в короната на Коледа в Капана е, разбира се, Големият коледен базар, в който близо 100 съвременни занаятчии ще предложат авторските си изделия. 

Организаторите вярват, че няма по-добър подарък за Коледа, от нещо, изработено на ръка и с много любов тук, в България.

„Смятаме, че всеки от нас има силата чрез избора си да променя действителността. Затова искаме да вдъхновим хората тази Коледа да изберат подарък, чрез който ще донесат двойна радост: и на този, който ще го получи, и на онзи, който го е създал сам с двете си ръце. Това е основната кауза на Коледа в Капана, макар че подкрепяме и много други“, споделя Никола Сивков, главен изпълнителен директор на Фондацията-организатор.

И като говорим за каузи, по уличките на Капана тази Коледа ще можем да се срещнем и с много благотворителни организации, които ще ни дадат възможност да станем съпричастни към доброто им дело.

Защото не е ли безвъзмездното даване, помощта и обичта към другия, основният смисъл на празника, наречен Рождество? 

Посетете Капана от 21 до 25 декември и сме сигурни, че всеки ще открие по блесналите му улички собствената си причина да обича Коледа!

Следете повече за програмата и изненадите, които ни готвят организаторите, на официалната страница на събитието във Facebook, както и в Mediacafe.bg

 

 

Повече за събитията в Капана и музикалния живот на квартала може да видите ТУК

  • Коледа в Капана през 2015-та година може да видите ТУК
  • Повече за Капана фест през октомври с много снимки може да видите ТУК

Снимки: Радостин Найденов

За автора

Вашият коментар