Изложба с плакати за Нова Българска Архиткетура

Изложбата PlakatKombinat.com е част от програмата на седмицата на архитектурата в Пловдив – One Architecture Week. Платформата plakatkombinat.com и кураторът Анна Симеонова събират 12 изявени художници – графични дизайнери, автори на плакати и илюстрации.

Всеки един от авторите интерпретира развитието на съвременната ни архитектура през последните 25 години – в общо 19 плаката. Обединяваща посока за работата им са добрите примери и промени в архитектурата и цялостната градска среда в България.

Резултатът от този интересен опит за установяване на връзка и път между плаката и архитектурата ще може да бъде видян в галерия pLOVEdiv, онлайн на plakatkombinat.com в колекция „Архитектура”, но и по улиците на квартал Капана в Пловдив между 10 и 31 октомври. Така ще бъде осигурена по-добра и целенасочена база за сравнение и наблюдение от широк кръг публика.

Всеки, които пожелае да притежава някои от 19-те плаката – ще има възможност да го закупи на специална цена и в различни формати – по време на фестивала One Architecture Week – в галерия pLOVEdiv.

Участват: Ясен Згуровски, Тедор Лихо, Милен Гелишев, Георги Янков, Николай Младенов, Надежда Комитска, Филип Бояджиев, Мариян Дзин, Милена Абанос, Стефан Чинов, Максим Мокдад и Анна Симеонова.

Откриване, 10 октомври, петък, 18,30 часа, галерия pLOVEdiv.

Вашият коментар