Капана фест обяви музикалната си програма. Вижте я:

По-малко от две седмици ни делят от едно от емблематичните събития за Пловдив – Капана фест

Музикалната програма ще бъде открита с проекта Life Light на Едит Унджиян на 3-ти юни от 19:00 часа

След две повече от успешни издания през юни и септември миналата година, сега „Душата на квартала” се завръща с нови сили и още по-богата и шарена програма. Организаторите от фондация „Соул Сити” обещават трите празнични дни на Капана Фест да изобилстват от музика, изкуства, танци, спорт и разнообразни активности.

Вчера бе обявен и официалния лайн-ъп за тазгодишния Капана Фест като прави впечатление, че изборът на изпълнители е бил насочен основно към артисти свързани с Пловдив. Първи на музикалната сцена в Капана ще се качи група Life Light на Едит Унджиян, която стартира своя прокет само преди месец и веднага бе забелязана от организаторите на феста. Едит и момчетата й, че стартират точно в 19:00 часа. Програмата обещава да бъде повече от вълнуваща, като и този път Капана ще звучи от две сцени едновременно – Ядрото отново ще бъде главната точка на фестивала, като в петък на 3 юни там ще се качат Zafayah и една от най-успешните македонска банда – Foltin.

Истинска музикална фиеста ни чака в събота (4 юни), когато Octet Plovdiv, а след тях и Tumbaito ще забият на главната сцена на ул. „Загреб”. Неделята остава запазена за фолклорната и етно музика, като подобаващ край на празненствата ще сложат Нели Андреева и Николай Пеев, Living Space и Bulgara. 

Най-горещото място отново ще бъде рок-сцената, разположена до клуб No Sense. Там в петък ще забият Life Light, TDK Naneless Day Ritual, в събота – Nick Chongi & The Smokers, Hayes & Y и разбира се Kottarashky в компанията на Nufry. Неделята пък е поверена на сърбите от Cardinal Point, Gabana и Smallman. Всички любители на тежката музика ги очаква един незабравим уикенд.

Музиката ще бъде само малка част от програмата на Капана Фест. Специално за всички пловдивчани и гости на града, организаторите от „Соул Сити” са приготвили цели два дни допълнително към основната част  на фестивала. На 1 юни ще има „Детско царство в Капана с множество атракциони, активности, представления, постановки и филми за най-малките. В четвъртък пък ще бъде „Айляк ден в Капана”, като тогава ще събираме сили за предстоящия уикенд с няколко кино екрана и различни прожекции на филми, танци и няколко постановки и представления. 

Капана Фест отново ще стане дом и на няколко различни базара – за грамофонни плочи, за хендмейд артикули, занаятчийски и за био храни. Освен всичко това, ще има разнообразни спортни активности, както и сцена, специално предназначена за танцова програма.

Тази година посетителите на Капан Фест ще станат част и от няколко ексклузивни премиери – едната ще бъде на новия брой на пловдивското списание „Нула32”,

освен това един от любимите брандове на Капана – What A Monstar ще презентират и за първи път своето видео, с които ще стартират една мащабна кампания. От фондация „Соул Сити” издадоха за mediacafe.bg, че по време фестивала ще видим и една премиера на новия сингъл и видео на една млада дама, която вече направи име на музикалната сцена, в дует с един от най-успешните рап изпълнители в България.

Тази година Капана Фест ще обърне особено внимание на две каузи, които ще бъдат един от акцентите в програмата. Едната ще бъде събирането на подписка за приобщаването на улиците „Георги Бенковси” и „Арабаджийска” към пешеходната част на Капана. Другата кауза ще бъде набирането на средства за фонд „Капана Фест”, който ще финансира различни проекти, които да бъдат реализирани по време на фестивала.

Отбележете си в календара дните от 1 до 5 юни и станете част от приказката, наречена „Капана Фест”, защото тази година фестивалът обещава да разтърси не само Пловдив, но и България.

Повече за Капана фест може да видите ТУК

Музикалната програма на Капана Фест следете в сайта за нощен живот на Пловдив – PlovdivClubs

СНИМКИ от Капана 2015 вижте ТУК

За автора

Вашият коментар