Капана фест се завръща с авторски базар тази седмица

„Капана Фест“ обяви датите за летния си авторски базар с мисията "Да подкрепим родните автори”
 
От 18-ти до 21-ви юни в Пловдив, на Малката Главна ще се проведе лятното издание на спечелилия популярност и доверие „Базар КАПАНА“, за градска култура и изкуство. Това лято отново се събират творци и иноватори от всички сфери на артистичния живот, за да внесат колорит и уют в ежедневието ви. 
 
Замислен като празник на свободното творчество с 2 издания годишно, вече 7-ма година „Капана Фест“ открива и представя пред широката си публика музиканти, занаятчии и творци с нестандартни идеи, и новаторски проекти в направленията: Музика, Танци, Спорт, Занаяти, Работилници и Изложби. Преминаването към едно фестивално издание годишно, е резултат от стремежа ни да концентрираме усилията си върху превръщането на „Базар Капана“ в самостоятелно събитие с мисия – “Да създаде най-добрата сцена за изява на широк спектър съвременни и утвърдени занаяти”. С второто си издание в този формат, сега още по-нужен, заради периода на дистанция и усложнена работна среда, „Базар Капана“ ще ви потопи в бутиковото усещане, характерно за духа на „Капана Фест“.
 
 
Отново ще запознаем публиката с над 100 автентични и модерни занаятчии, както и техните творби, организирани в тематични зони – Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Градска мода, Базар за грамофонни плочи, Дом на Книгата Сашо Костов, Керамика и Бижутерия, Козметика. И този път усмихнатите ни автори ще ви очароват с лично отношение и прекрасни изделия, в които влагат изумителното си въображение и душата си. Домът на плочата „Soul Searchin „ и „My Vinyl“, отново ще зарадват феновете на качествения винил с уникални находки. Ще се насладите и на отбрани вкусове, създадени от майсторските ръце на най-добрите родни производители, на качествени храни и напитки.
 
Предизвикани от наложената социална дистанция, ще ви предствим една различна фотографска зона, в която ще видите втората самостоятелна изложба – “Къс Земя” на Йохана Траянова. Необичайна конструкция, ще приюти експерименталния мултидисциплинарен проект на авторката, който съчетава фотография, звукова инсталация и визуална поезия, и разкрива перспективата ѝ относно стремежът за завръщане към естественото, човешкото.
 
 
За музикалния характер на събитието ще се погрижи владетелят на аналоговия звук – DJ Skill, който ще организира разнообразната програмата на специалната ни сцена за винил сетове, всеки ден от 10:30 до 23:00 ч. 

Вашият коментар