Хълмът, който оцеля (СНИМКИ и ВИДЕО)

Невъзможно е да не си чувал за „Shake that хълм” – събитието на underground музиката и единственият по рода си оpen air фестивал в Пловдив

Уникалното сценично осветление на целия хълм бе дело на плводивската фирма CUErentall

С всяка изминала година той променя мащаба си, развива се и печели все повече популярност. Главното действие се развиваше на най-високото тепе на бъдещата столица на културата – Младежкия хълм. Атмосферата предразполагаше към отпускане на напрежението като за всекиго имаше по нещо. Тазгодишното издание на феста беше с впечатляващ line-up.

Внимателно подбраните изпълнители „разтърсиха“ адското тепе, така че всички ценители на некомерсиалната музика успяха да се потопят в изживяването. Локациите бяха двете сцени – Vibrant и Main Stage, сред зеленината на вековната гора.

Организацията на събитието беше на ниво. Имаше достатъчно свободни пространства за много гости на иначе безлюдното тепе. Всеки можеше да съчетае почивката си с парти настроение. Възможностите бяха безкрай- уоркшоп, хамаци за отдих, меки възглавнички сред огромната зелена площ, разхлаждащи напитки и изобилие от храна.

Една малка утопия в сърцето на града, която се скрива в пазвата си и те подслонява от шумните проблеми на урбанизацията. Цялостната концепция на събитието и идеята за децентрализация предполагаше изключване от заобикалящата действителност и потапяне в света на музикалното слово.

Вторият ден на събитието беше разделено на две стилови вълни: електронна и хип-хоп, с леки елементи на реге. На Main Stage се качиха Hilla, YO, Smallsie Big, 4PK, Ragga One, V:RGO, TR(SKG), БОРО ПЪРВИ, Wosh MC. 

Хип-хоп фиестата, която се завихри беше прелюдие към събитието, чакано от всички фенове, а именно участието на SoCalledCrew на фестивала и по-точно на Григовор, Жлъч и Гена. Изпълнители, набиращи сериозно популярност в последно време. Различни, създаващи музика със смислени послания и класно бийт звучено. Публиката скандираше силно любимите парчета, сред които: Скоростна кутия, Противожест, Афродизиакален Субконструкт, 128 и други. 

След участието на SoCalledCrew на сцената се разигра жестока хип-хоп битка между млади, но талантливи рапъри, публиката гласуваше и се забавляваш с изобретателното мислене на момчетата. 

На Vibrant Stage се качиха зад пулта: Ico, Petko Gochev, D-phrag & Toppy. Самата сцена беше разположена в гората, което засилваше още повече усещането за свобода и сливане с музиката по индивидуален и неповторим начин.  Ритъмът запалваше сетивата и идеята да не се танцува беше невъзможна. Цялостното преживяване ескалира, след като зад пулта застана dj Steven, известен с участията си на едно от най-мащабните технопартита в България – Metropolis.

Перфектното озвучение съчетано отново с сценично освтеление даваше възможност за пълна наслада от преживяването.

След него се качи младата и талантлива Vanina, която завърши техномагията, поднасяйки модерно и качествено звучене за десерт.

Въпреки сериозните опити на танцуващите да срутят с танците си, вековното „адско“ тепе, то удържа и остане непокътнато, за да се продължи традицията и да се завърне догодина с още по-силен line-up и с по-мащабни и креативни идеи.

Фестивалът има всички основания да се нареди сред едни от най-добрите събития за underground музика в България и Европа, а за усъмнилите се, следващия път съветът ми е да сложете по-удобни обувки. 

 Вижте краткото видео от фестивала:

  • СНИМКИ от трите фестивални дни може да намерите в сайта на пловдивските клубове ТУК
  • ОЩЕ СНИМКИ вижте в страницата във Facebook ТУК

Фотограф: Димитър ФЕРДИНАНДОВ

 

За автора

Вашият коментар