Лятното турне на Стефан Вълдобрев в края на месеца под тепетата

"Барът е до морето и морето е до бара…" мотото, под което тече това лятото за Стефан Вълдобрев, Стунджи Янкулов, Веселин Веселинов-Еко, Иван Лечев и Мирослав Иванов 

Фразата е взета от летният хит на групата „По-полека“ и именно на такива знакови морски дестинации ще се състоят повечето им концерти – на пясъка, до бара и вълните. Турнето стартира на 20 юли в София, преминава през Варна, Арапя, Китен, Созопол, Царево, Градина, Ахтопол и приключва на 31 август в Летния театър на Пловдив. 

Под тепетата концертът е организиран с участието на дамите от Зонта-клуб Пловдив. В подкрепа на каузата

ЗАЕДНО ДА НАПРАВИМ ДОБРО – за Образование и Наука, равнопоставеност между половете

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени е една от най-емблематичните групи на съвременната музикална сцена. Това е формацията, с която българският актьор, певец, композитор и филмов режисьор записва култовите си албуми “Към”, “Обичам те, мила”, “Революция”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Пансион за кучета” , “Пропаганда, хромозоми, силикон”, “LIVE”, достигнали общ тираж от над 250 000 копия.

Обичайните заподозрени” в състав: рок-легендата Иван Лечев (китарист на ФСБ, единствената българска група, носител на “Грами”), джаз/етно/рок виртуоза Стоян Янкулов (барабанист и перкусионист, концертиращ с редица световни джаз музиканти), Веселин Веселинов – Еко (най-известният български басист, трасирал пътя на знакови джаз, рок и поп групи, а в момента, работещ в колаборация с примата на родната естрада Лили Иванова) и китарната звезда от новото поколение Мирослав Иванов (съосновател на “Инфинити” и “Сафо”, работил значителен период от време в Ирландия, като китарист на група “Amoric”).

Създаването на нов албум започва там, където търсенето на смисъла е подновено. Познатото са онези две рамене, на които предстоящото се изправя и отправя взор към неизследваните хоризонти, за да поеме към тях в устрем, с порив и стихийна творческа енергия. Съкровищата са за тези, които имат смелостта да ги открият, а Стефан Вълдобрев определено е откривател в новия си албум „10 ½”.

В компанията на Обичайните заподозрени той се впуска в лудешко, стихийно пътешествие напред, дори това „напред“ да е в тъмното, на ръба, някъде там в бурята. Той улавя енергията от творческите светкавици на вдъхновението, за да ни наелектризира с музика за много дълго време.

<

  • Дата: 31.08.2017 – Летен театър. Пловдив
  • Билети са на цени от 10 лв, 12 лв. 15 лв.
  • Могат да бъдат закупени от дамите на Зонта-клуб Пловдив – Анна Бояджиева – 0894 611 188 или Ели Стоянова – 0886 474 212
  • Онлайн на сайта на Евентим

Снимки от партито на БГ Радио в Пловдив може да видите в сайта на клубовете ТУК

Вашият коментар