Маратон Пловдив събира най-добрите бегачи от целия свят в неделя (ВИДЕО)

Тази неделя, 30 април в Пловдив ще се проведе второто издание на Маратон "Пловдив"

Точно в 8:00 часа от площад "Централен" ще бъде даден стартът на най-масовото спортно събитие под тепетата, а началото ще бъде ознаменувано с пускането на 1000 балона във въздуха. В маратона ще вземат участие над 750 участници от 24 страни, които ще се състезават в две дисциплини – маратонско и полумаратонско бягане. Сред тях има представители на традиционно силните страни в тази дисциплина като Кения, Етиопия, Мароко и Япония, както и най-добрите бегачи на България. 

За разлика от миналата година, когато в 42,195 километровото трасе взеха участие едни от най-добрите бегачи, тази година те ще спорят за медалите в пполумаратонската част, като се очаква победителятд а финишира час след старта  Наградата за победителя е 3000 лева, за второ място наградата е 2000 лева, а  а трето 1000 лева. 

Участните ще преминат от площад Централен и ще се качат на Стария град, след което ще направят завой покрай Баня Старинна и ще преминат през тунела под Античния театър, като посоката им на бягане продължава към квартал Тракия през парк Лаута. 

Организаторите, споделиха за mediacafe.bg. че 8:00 до 13:00 часа ще има затруднения в движението в града, като този път участниците ще преминат първо през Стария град и "Цар Борис Трети Обединител" към "Княгиня Мария Луиза", за да може бързо да се освободи движението в централната част на града.

Този път Цариградско шосе няма да бъде затваряно, както бе миналата година, а са направени дървени мостчета, през които ще се слиза в подлеза под Цариградско шосе, който скоро бе боядисан от адмисистрацията на "Източен" а в петък ще бъде основно почистен.

Нека все пак пловдивчани да имат предвид, че се очаква да има затруднения в движението. Целият маршрут и картата на трасето може да видите в сайта на Маратон Пловдив!

Очаквайте видео и много снимки от втория пловдивски маратон!

  • СНИМКИ от първия маратон през 2016-та година може да видиет ТУК

Вашият коментар