Младежкият хълм в Пловдив с открита сцена до края на лятото

lovdiv Vibes e нов формат летен събитиен календар с открита сцени в градска среда

Програмата му включва инициативи в областите – музика, танц, театър, кино, приложни изкуства, както и различни спортни събития

Първата открита сцена, която стартира под тепетата това лято ще бъде на 22 юли на територията на парк Младежки хълм с концерт на „Проектът Приятели“

Събитията на първата откритата сцена на Младежки хълм ще се провеждат всеки уикенд, като публиката може да посещава културни събития на територията на парка напълно безплатно, споделиха за mediacafe.bg главните организатори Стефан Горанов и Гаро Узунян. Форматът Деца творят в Капана, (който се провеждаше в продължение на три години в едноименнип квартал), също е част от програмата в новата си форма –  Деца творят на Хълма. Посетителите могат да се включат в различни инициативи за деца и възрастни, които се провеждат през деня, както и да изживяват заедно на открито музикалната и танцова програма през вечерите.

Първата открита сцена вече е монтирана на територията на парк Младежки хълм от днес и очаква пловдивчани след 20:00 часа с концерт на „Проектът Приятели". 

Ден по-късно, на 23 юли любителите на танците могат да посетят събитието "Пловдив танцува под звездите“, което се организира за втория път. Миналогодишното издание, което също се проведе на Младежки хълм събра многобройна публика и създаде незабравими моменти за хората, които обичат да танцуват.

Сцената на Младежки хълм е създадена по предложение на Гаро Узунян от клуб Библиотеката, и е включена в календара на Инкубатор 2014-2020.

Проектът се осъществява чрез обособяването на една основна фестивална зона, която се намира в рамките на град Пловдив, но на практика се намира извън жилищни зони, където да създава дискомфорт на гражданите. Успоредно с това проектът Plovdiv Stage Park включва и 10 сцени в градска среда – паркове, спортни зони и други. Това са сцени, които са напълно безвъзмездни и могат да бъдат използвани от всеки, който кандидатства за конкретна сцена и бъде одобрен.

ВИДЕО от Пловдив танцува можеда видите ТУК

СНИМКИ от Младежкия хълм през 2015-та може да видите ТУК!

Музикалните събития под тепетата ще намерите само в PlovdivClubs.com!

За автора

Вашият коментар