Над 10 изложби и акции, филм и танцов спектакъл на One Architecture Week в понеделник

Около 10 изложби вече са активни след откриването на One Architecture Week в петък и са на разположение на пловдивчани и гостите на града. Днешната програма включва и няколко "намеси" – акции из Капана. Събитията, част от фестивала през седмицата не са толкова чести, като през уикенда, но различните излжоби из Капана и останалата част от града са достатъчно атрактивни за публиката.

Все пак програмата привечер ще привлече публиката в Капана с прожекция на филм и с танцов спектакъл. В 19 часа в „Ядрото“ за пореден път в последните дни в Пловдив ще се прожектира филмът на Пенка Калинкова „Истории от Тютюневия град“. Документалната лента бе показана в сряда и в неделя в тютюневото кварталче в мебелен салон „Галеро“, част от изложбата на „Пловдив 2019“ и привлече много публика и на двете прожекции. Прожекцията на открито в „Ядрото“ на ул. „Загреб“ обаче също е атрактивна.

Веднага след филма, в 20 часа на ул. „Георги Бенковски“ 37 е танцовият спектакъл на Derida Dance Studio – ДЕ-Нивелация. Артистите ще се опитат да покажат чрез интерактивно представление как танците могат да съжителстват с архитектурата. Особено любопитно е, че спектакълът ще се играе в недовършен строеж на няколкоетажна сграда. Входът за представлението е свободен.

В 21 започва и парти-програмата с музика от Philip отново в „Ядрото“, което ще продължи в 22 часа с афтър-парти в Петното.

Пълната програма за понеделник може да видите от този линк.

За автора

Вашият коментар